Legyen egy olyan vállalati kultúra része, amely ablakot nyit a világra

A munka és a magánélet közötti egyensúly támogatása

Rugalmas munkaidő

A végeredmény, nem pedig a ledolgozott órák számítanak. Vállalatunk lehetőséget kínál rá, hogy munkatársaink rugalmas munkarendben dolgozzanak, hogy a munka ne menjen a magánélet rovására.

Jótékonysági és önkéntességet ösztönző programok

Támogatjuk munkatársainkat abban, hogy önkéntes feladatokat lássanak el a helyi közösségekben. Emellett a nonprofit szervezeteket vagy oktatási intézményeket támogató munkatársaink adományait vállalatunk ugyanakkora összeggel egészíti ki (évi ötezer dolláros értékhatárig).

Tanulás és karrierépítés

A munkahely mint oktatási központ

Ha lehetőséget kapnak rá, az emberek sokkal inkább készek aktív szerepet vállalni a fejlődésükben. Ezért lehetővé tesszük munkatársaink számára, hogy egy kezdeményezés élére álljanak, több szerepkört átfogó projekteket vállaljanak, vagy önként jelentkezzenek munkaköri rotációra – akár saját irodájukban, akár nemzetközi irodáink egyikében.

A coaching és a visszajelzések szerepe

Vezetőink átfogó képzésen vesznek részt, amelyben vezetői és coaching készségeket sajátítanak el. Ez lehetővé teszi, hogy munkatársaink szakmai fejlődését rendszeres értékeléssel és visszajelzésekkel segítsük. Szeretnénk, ha munkatársaink elérnék céljaikat.

Tanulási támogatás

A Mastercard pénzügyi támogatást nyújt azoknak a támogatásra jogosult munkatársaknak, akik szeretnék új szintre emelni szaktudásukat és szakmai fejlődésüket.

Szívesen dolgozna nálunk?

A Mastercardnál tömérdek álláslehetőség várja a tehetséges, motivált, kihívásokra vágyó álláskeresőket