Vállalati jótékonyság és önkéntesség

Társadalmi szerepvállalás önkéntességgel

Célunk az, hogy akár kis projektjeinkkel, akár nemzetközi vállalásainkkal hosszú távú hatással legyünk a közösségekre, amelyekben élünk és tevékenykedünk.
Íme, néhány az általunk végzett önkéntes munkákból:

A tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai (ún. STEM-) területek népszerűsítése a pályaválasztók körében.

A Girls4Tech™ oktatási programunkban, amelyben bemutatjuk pénzügyi technológiai megoldásainkat, munkatársaink szerepmodellként és mentorként népszerűsítik a tudományos, technológiai, mérnöki és matematikai területeket a pályaválasztók körében. Mivel a program elindítása 2014-ben, most már elérte a közel 11.000 lányok az Amerikai Egyesült Államokban, Indiában, Németországban, Olaszországban, Angliában, Ausztráliában, Argentínában, Belgium, Kína, Brazília, Lengyelország, Szingapúr és az Egyesült Arab Emirátusok.

Szingapúrban az ENSZ-ben szerepet vállaló nőkkel közösen támogatjuk a Girls2Pioneers programot. A foglalkozásokat a Mastercard munkatársai vezetik, akik 10–15 éves lányokat segítenek a STEM-területekkel kapcsolatos ismeretek elsajátításában. A programban hatezer lány vett részt az első két évben.

Az Egyesült Királyságban az Engineering Development Trust által kidolgozott Go4SET programhoz csatlakoztunk. Munkatársaink kilenc hétig segítik mentorként a STEM területei iránt érdeklődő 12–14 éves fiúkat és lányokat. 

A vállalkozók új generációjának támogatása

A Network for Teaching Entrepreneurship (a vállalkozók oktatásával foglalkozó hálózat, NFTE) és a Mastercard 2010 óta működik együtt, hogy hallgatókat ösztönözzenek saját vállalkozásuk megálmodására, kialakítására és elindítására az Egyesült Államokban, Belgiumban, Mexikóban és Kínában. Az NFTE-t önkéntes munkánk és az igazgatótanácsi tagsági részvétel mellett több mint 4,5 millió dollárral támogatjuk annak érdekében, hogy az teljesítse nemzetközi küldetését.

A jövő üzleti vezetőinek oktatása

A Mastercard világszerte számos régióban támogatja a Junior Achievement (JA) elnevezésű kezdeményezést. Ezenfelül vezetőségünk több tagja is segíti részvételével a JA igazgatótanácsának munkáját. Az elmúlt 11 évben több mint ötezer munkatárs végzett önkéntes munkát St. Louis és New York vonzáskörzetéből, és több mint hetvenezer hallgatót oktattak a K-8-as rendszerben.

Szakértelmünk megosztása

Munkatársaink a Taproot Foundation szervezettel közösen ún. „pro bono” szolgáltatásokat nyújtanak a társadalmi változások előmozdítása érdekében. Támogatásunk révén a Taproot New York térségében 15 nonprofit szervezetnek és öt kisvállalkozásnak, St. Louisban pedig öt nonprofit szervezetnek kínál „pro bono” megoldásokat, amelyek megvalósításában a Mastercard mintegy száz munkatársa vesz részt.

Az American Corporate Partners (ACP) szervezetet is támogatjuk: hosszú távú mentori munkával több mint 150 munkatársunk segíti a veteránokat a civil életbe való visszailleszkedésben.

Még több információ vállalatunk jótékonysági és önkéntes kezdeményezéseiről

Tudjon meg többet
Click to play video

Tudjon meg többet a vállalati jótékonyságról