A Mastercard® kiemelt figyelmet fordít
a biztonságra és az adatvédelemre

Hatékony eszközeink segítségével a fizetési folyamat minden lépésében folyamatosan figyeljük a csalási kísérleteket, és ha ennek jelét észleljük, már a vásárlás megkezdése előtt elhárítjuk a veszélyt.

Click to play video

Felbecsülhetetlen biztonság

Gondoskodjon Ön is a biztonságról

Legyen tájékozott

Személyes adatait vagy a számlájára vonatkozó információkat soha, semmilyen körülmények között ne adja ki. Ha bárki ilyen kéréssel fordul Önhöz, tegye le a telefont vagy törölje az e-mailt, majd hívja fel a bankját a kártyája hátulján feltüntetett számok egyikén. A gyanús tevékenységeket emellett számlavezető bankja honlapján is bejelentheti.

Legyen éber

Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze számláit és tekintse át folyószámlaegyenlegeit, illetve győződjön meg arról, hogy minden tranzakciót Ön végzett. Ha csalásra utaló tevékenységet észlel, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a kártyát kibocsátó pénzügyi intézménnyel.

Kövesse a bevált módszereket 

A csalások megelőzése érdekében Ön is sokat tehet. Ne kattintson például olyan hivatkozásokra, amelyeket nem ismer fel, ismerkedjen meg a biztonságos jelszavak létrehozásának módszereivel, továbbá a személyes adatait tartalmazó kimutatásokat és dokumentumokat aprítsa fel iratmegsemmisítőben, mielőtt kidobná őket.

Többre kíváncsi?

A Mastercard kockázatkezelési akadémiája (Academy of Risk Management) számtalan olyan információt kínál, amelyek segítenek a csalás elleni küzdelemben és a kockázatok csökkentésében.