Fizess érintésmentesen – a mobiloddal!

Ugye, mindig nálad van a mobilod? Érintésmentesen fizethetsz vele az üzletekben, pont úgy, mint a kártyáddal szoktál.

Androidos vagy? Egy gyors regisztráció után hozzáadhatod kártyádat bankod mobiltárca-alkalmazásához vagy használhatod a Google Payt, és már indulhatsz is vásárolni a telefonoddal. Válassz az 6 banki mobiltárca-alkalmazás közül vagy nézd meg, a kártyakibocsátód támogatja-e a Google Payt.

iPhone-od van? Az Apple Pay már 7 banknál elérhető. Nézd meg, a te bankod kínálja-e.

A mobilfizetés előnyei

Ma már szinte mindenféle vásárlási és fizetési feladatot megoldhatunk mobilunk segítségével.

A mobileszközbe digitalizált bankkártya számos helyzetben megkönnyíti az életünket, szinte mindenfajta fizetést megoldhatunk vele. Használhatjuk bolti mobilfizetésre – akár érintésmentesen.

A mobilfizetés biztonságos

Az üzletekben elérhető mobilfizetés egyszerű: a telefonunkat érintjük a terminálhoz, ugyanúgy, mint az érintésmentes bankkártyánkat. Ez a megoldás ugyanolyan biztonságos, mintha a kártyánkkal fizetnénk, sőt, további biztonsági megoldások is alkalmazhatók.

Valamennyi itthon is elérhető mobiltárca mögött a Mastercard technológiáját találjuk, mellyel úgy költöztethetjük bankkártyánkat a mobilunkba, hogy nem kell attól tartanunk, hogy a fizikai kártya adatai veszélybe kerülnének. A megoldás lényege, hogy a fizikai kártya helyettesítésére egy virtuális kártya jön létre a saját telefonunkon lévő alkalmazásban.

A virtuális kártyához egyszer használatos kód, úgynevezett token generálódik. Ezek a tokenek csak az adott készülékkel indított tranzakcióknál használhatóak, és mindegyik csak egyszer. A tokenek automatikusan újragenerálódnak az alkalmazásban, amikor a telefonnak internetkapcsolata van. Így a felhasználó úgy tud mobiltelefonjával fizetni, hogy abban nem tárolódnak a fizikai kártya adatai. Ha pedig bármilyen rendellenes fizetést érzékelünk, a már megszokott módon le tudjuk tiltani a bankkártyát a bankunknál.

Mobiltárca-alkalmazások

Mi szükséges ahhoz, hogy mobillal fizethessünk az üzletekben?

  • Legalább 4.4-es verziószámú, NFC képes Android mobilkészülék.
  • Mobiltárca-alkalmazás.
  • Az alkalmazásba regisztrálható Mastercard bankkártya.
  • A 15 000 forint feletti vásárlás feltétele egy azonosító kód (a bankkártya PIN kódja vagy a mobiltárca által megadott egyéb kód) bevitele.

Válassz az alábbi alkalmazások közül, és többé nem kell a pénztárcádat keresgélned. Egyszerűen, biztonságosan fizethetsz a mobiloddal – akár érintésmentesen is.

 

Google Pay

2020. november 17-től Magyarországon is elérhető a Google Pay!

Az induláskor a Revolut, a Curve és a Monese Mastercard kártyáival működő szolgáltatásaival Androidosként a Google Pay összes előnyéhez hozzáférhetsz. Csak jelöld ki a kártyád a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásokban, válaszd a „Hozzáadás a Google Payhez” opciót, és máris érintésmentesen fizethetsz a mobiloddal.

Tudj meg többet

Fizess gyorsan és biztonságosan Apple Payjel!

Apple Pay

Használd az Apple Pay szolgáltatást, és élvezd Mastercard kártyád minden előnyét iPhone-on, iPaden, Apple Watchon és Macen is! Gyors, egyszerű és biztonságos.

Tudj meg többet

Csekkfizetés mobilalkalmazással

iCsekk alkalmazás

Az iCsekk egy innovatív mobilalkalmazás: segítségével a Díjnet partnereitől érkező, illetve iCsekk QR-kóddal ellátott közüzemi számláid egyszerűen, gyorsan és kényelmesen egyenlítheted ki a mobilodon.

Tudj meg többet