Fizessen egyszerűen, biztonságosan – a mobiljával!

Ugye, mindig Önnél van a mobilja? Tudta, hogy akár a telefonját is használhatja egy érintéssel való fizetésre az üzletekben? Fizessen mobiljával gyorsan, kényelmesen és biztonságosan az egy érintéssel működő termináloknál, így a bankkártyáját akár otthon is hagyhatja.

A mobilfizetés előnyei

Ma már szinte mindenféle vásárlási és fizetési feladatot megoldhatunk mobilunk segítségével.

A digitális fejlődés a vásárlási lehetőségeinket is kibővítette és kényelmesebbé is tette. Míg korábban csak információszerzésre használtuk az internetet a vásárlások előtt, később már számítógépről online is rendelhettünk. Ma már egyre több tranzakció fut végig teljes egészében mobilon – a Masterpass digitális tárca alkalmazásoknak köszönhetően.

A mobileszközbe digitalizált bankkártya számos helyzetben megkönnyíti az életünket, szinte mindenfajta fizetést megoldhatunk vele. Használhatjuk bolti mobilfizetésre - akár egy érintéssel, vagy online mobilfizetésre, de közüzemi számlát is kiegyenlítheti okostelefonja segítségével.

A mobilfizetés biztonságos

Az üzletekben elérhető mobilfizetés egyszerű: a telefonunkat érintjük a terminálhoz, ugyanúgy, mint az egy érintéssel működő bankkártyánkat. Ez a megoldás ugyanolyan biztonságos, mintha a bankkártyánkkal fizetnénk, sőt, további biztonsági megoldások is alkalmazhatók.

Az okostelefon nem tárolja fizikai kártyaadatokat, a kártyánkon lévő kártyaszám helyett egy virtuális kártyaszámmal történik a fizetési művelet. Ha pedig bármilyen rendellenes fizetést érzékelünk, a már megszokott módon le tudjuk tiltani a bankkártyát a bankunknál.

Távoli mobilfizetés

A Masterpass-képes mobilalkamzások az internetes vásárlások során teszik gyorsabbá és egyszerűbbé a fizetést. A fizetés elindításához a webáruházban csupán a telefonszámát kell megadnia, és a tranzakciót a mobilján engedélyezheti.

Sőt, a közüzemi számlákat is ugyanilyen könnyen befizethetjük iCsekk alkalmazással, a postai csekken lévő QR kód lefotózásával. 

Bolti mobilfizetés

Mi szükséges ahhoz, hogy mobillal fizethessünk az üzletekben?

Az egyérintéses mobilfizetéshez legalább 4.4-es verziószámú Android operációs rendszerrel rendelkező, NFC képes mobilkészülék, egy mobiltárca alkalmazás és az alkalmazásba regisztrálható Mastercard® bankkártya szükséges. Az 5000 forint feletti vásárlás feltétele egy azonosító kód (a bankkártya PIN kódja vagy a mobiltárca által megadott egyéb kód) bevitele.)

Válasszon az alábbi alkalmazások közül, és többé nem kell a pénztárcáját keresgélnie. Egyszerűen, biztonságosan fizethet mobiljával - akár egy érintéssel is.

GRÁNIT Pay alkalmazás

Töltse le a GRÁNIT eBank alkalmazást NFC-képes androidos mobiljára, használja a GRÁNIT Pay funkcióját, és regisztrálja benne a GRÁNIT bankkártyáját. Mobilját fizetéskor csak érintse oda az egy érintéssel működő POS terminálhoz.

Mi szükséges a GRÁNIT Pay használatához?

 • GRÁNIT Bankos bankszámla, aktivált bankkártyával
 • NFC- képes, legalább 4.4-es androidos okostelefon
 • GRÁNIT eBank alkalmazás letöltése az okostelefonra

A GRÁNIT Pay-jel vásárolni egyszerű és gyors!

 1. A pénztárnál oldja fel a képernyőzárat, ha ezt a biztonsági beállítást választja, vagy csak ébressze fel a mobilját.
 2. Legyen bekapcsolva az NFC-funkció.
 3. Tartsa oda a POS-terminálhoz a telefonját és várja meg a terminál jelzését vagy a felvillanó kártyaképet.
 4. 5000 Ft fölötti fizetésnél adja meg a bankkártyája PIN kódját.

MKB Pay alkalmazás

Az alkalmazásba regisztrált virtuális bankkártyát a Mastercard bankkártyát elfogadó terminálokon használhatja vásárlási tranzakcióra, ahol lehetőség van az egy érintéssel történő fizetésre.

Mi szükséges az MKB Pay alkalmazás használatához?

 • MKB Bank által kibocsátott Mastercard® típusú bankkártya
 • NFC-képes, androidos mobilkészülék
 • Bizonyos funkciók használatához aktív internetkapcsolat

Hogyan veheti igénybe az MKB Pay alkalmazást?

Nincs szükség személyes ügyintézésre. Töltse le az alkalmazást és már virtualizálhatja is bankkártyáit.

A bankkártya sikeres virtualizálását követően azonnal fizethet mobiltelefonjával. Élvezze Ön is a fizetés ezen új, innovatív megoldásának előnyeit!

Hogyan fizethet a virtuális bankkártyával?

Adja meg mobiltelefonján az Ön által meghatározott Mobil PIN kódot és érintse mobiltelefonját a terminálhoz!

A fizetéshez nem szükséges internetkapcsolat, azonban az alkalmazás telepítése adatforgalmat igényel.  

Simple by OTP alkalmazás mobilfizetés funkcióval

Töltse le NFC-képes androidos mobiljára a Simple by OTP alkalmazást, amelyben megtalálhatja a mobilfizetés funkciót is. Regisztrálja benne az OTP Bank által kibocsátott Mastercard vagy Maestro márkájú bankkártyáját, és fizessen egyszerűen, biztonságosan, mobilja fizetési terminálhoz történő érintésével!

Mi szükséges a Simple by OTP mobilfizetés használatához?

 • OTP Bank által kibocsátott, érintéses, vagy érintés nélküli Mastercard, illetve Maestro márkájú bankkártya
 • NFC-képes, legalább 4.4-es androidos okostelefon
 • A mobilra letöltött Simple by OTP 3.1.0 alkalmazás

A Simple by OTP mobilfizetéssel vásárolni egyszerű és gyors!

 1. Kapcsolja be az NFC funkciót telefonján.
 2. A pénztárnál ébressze fel a mobilját, és oldja fel a képernyőzárat.
 3. Tartsa oda a fizetési terminálhoz a telefonját, várja meg a terminál jelzését vagy a felvillanó kártyaképet, illetve a terminál sikeres fizetésről szóló visszaigazolását.
 4. Érintéses tranzakciójának részleteit a Simple by OTP alkalmazásban is megnézheti.

Telenor MobilPass alkalmazás

A Telenor MobilPass segítségével Budapest Bank Mastercard kártyáját a mobiljába költöztetheti, és egyetlen érintéssel fizethet vele az egy érintéssel működő elfogadóhelyeken. A Telenor MobilPass szolgáltatással a hozzá tartozó fizetési számla egyenlegét éri el.  

Mi szükséges a Telenor Wallet alkalmazásban található Telenor MobilPass használatához?

 • Telenor Wallet alkalmazás MobilPass funkcióval a Google Play áruházból
 • Androidos okostelefon és NFC SIM kártya
 • Telenor MobilPass Virtuális Bankkártya a SIM kártyájára vagy Telenor MyCard Virtuális Hitelkártya a SIM kártyájára
 • (mindkét virtuális bankkártyához tartozik fizikai Mastercard dombornyomott betéti, illetve dombornyomott hitelkártya)
 • A Budapest Bank ügyfelei meglévő Mastercard bankkártyái is alkalmasak egyérintéses mobilfizetésre, a bank feltételei szerint

A Telenor Virtuális Bankkártyát mobiltelefonja NFC-képes SIM kártyájára automatikusan telepítik. A kártya aktiválását követően már készen áll az egy érintéses fizetésre. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges a Telenor Wallet mobilalkalmazás letöltése és használata.

A Telenor márkájú bankkártyákhoz szükséges pénzügyi szolgáltatást a Budapest Bank Zrt. nyújtja, mint a Telenor pénzügyi szolgáltató partnere.

Hogyan fizethet az üzletekben a Telenor MobilPass alkalmazással?

 • Egyszerűen érintse mobiltelefonját az egy érintéssel működő terminálhoz a pénztárnál.
 • Az 5000 Ft-os vagy az alatti vásárlások esetén nincs szükség aláírásra vagy a terminálon PIN kód megadására. 5000 Ft fölött a terminálon meg kell adnia PIN kódját.
 • Miután teljesült a fizetés, a terminál hangjelzést ad, majd kikapcsol, így a vásárlás összege nem vonható le kétszer.

A virtuális kártya által küldött jel rövid hatótávolságú, így nem befogható, továbbá titkosított és minden adat biztonságban tudható.

Mobilfizetés és vásárlás alkalmazáson belül

    

Simple by OTP alkalmazás

A Simple by OTP egy egyszerű és sokoldalú alkalmazás. A Simple by OTP alkalmazással kényelmesen és egyszerűen rendezhető a parkolás vagy az autópálya-matrica költsége, de mozijegyet, színházjegyet, könyvet, ételt, taxit is lehet vele rendelni a bankkártya terhére. Ebbe az alkalmazásba tetszőleges bankkártyát regisztrálhat, így Ön nincs sem bankhoz, sem mobilszolgáltatóhoz kötve. Még a hűségkártyáit is elmentheti, így nem kell magánál tartania őket!

A Simple by OTP alkalmazást bárki egyszerűen használhatja

 • Ingyen letölthető.
 • Mobilszolgáltató-független
 • Bármely bank kártyájával használható. (A bolti mobilfizetés funkció jelenleg csak OTP kártyákkal érhető el.)

Hogyan fizethet Simple by OTP alkalmazással?

Az alkalmazásban fizethet Mastercard, Maestro, VISA, AMEX bankkártyákkal, illetve autópálya-matrica vásárlására akár az OTP Cafeteria kártyádat is használhatja. Ezek mellett leellenőrizheti az OTP Egészségpénztár egyenlegét és akár fel is töltheti azt az alkalmazáson keresztül.

Telenor Wallet alkalmazás MobilPass funkcióval

Telenor Wallet mobilszolgáltató-független, mindenki számára elérhető, díjmentes alkalmazás. Bármilyen Mastercard vagy Maestro kártyáját regisztrálhatja benne. A Telenor Wallet alkalmazásban található Telenor MobilPass funkcióval akár egy érintéssel működő fizetésre is használhatja okostelefonját.  (A Telenor MobilPass funkció csak androidos okostelefonokon érhető el.)

Mi szükséges a Telenor Wallet alkalmazás használatához?

 • Telenor Wallet alkalmazás a Google Play áruházból vagy az App Store-ból
 • Telenor MobilPass Fizetési Számla
 • Telenor MyCard Bankkártya (dombornyomott, MasterCard plasztik betéti bankkártya);
 • Telenor MobilPass Virtuális Bankkártya a SIM kártyájára 

Hogyan fizethet Telenor Wallet alkalmazással?

Az alkalmazással bármikor könnyedén fizetheti parkolását, megveheti autópálya-matricáját vagy heti Lottó szelvényét, ráadásul mindezeket ráér később, a telefonszámlájával együtt kifizetni! Emellett bármikor és akárhonnan feltöltheti Telenor egyenlegét vagy befizetheti Telenor számláját is. 

Csekkfizetés mobilalkalmazással

iCsekk alkalmazás

Töltse le az iCsekk alkalmazást, és fizesse számláit a mobilján!

Az iCsekk egy innovatív mobilalkalmazás: segítségével a Díjnet partnereitől érkező, illetve iCsekk QR-kóddal ellátott közüzemi számláit egyszerűen, gyorsan és kényelmesen egyenlítheti ki.

Mire van szükség az iCsekk használatához?

 • Android, iOS vagy Windows Phone okostelefon
 • Internetkapcsolat
 • iCsekk alkalmazás

Hogyan használhatja?

 • Töltse le az alkalmazást.
 • Válasszon mPIN kódot.
 • Regisztrálja benne Mastercard vagy Maestro bankkártyáját.

Az iCsekk alkalmazással egyszerű a fizetés: a mobiltelefonjába beépített kamera segítségével a postai csekken vagy a számlalevélen található QR-kódot kell beolvasnia. Ezt követően a mobil kijelzőjén megjelennek a számla adatai, a befizetendő összeggel. Ekkor Ön azonnal kifizetheti a számlát, mPIN kódja megadásával (amennyiben regisztrálta korábban bankkártyáját az alkalmazásban). Az iCsekk alkalmazással történő tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül, így az Ön részére nem jelent többletköltséget.

Sőt, a Díjneten érkező számláit is beteheti az alkalmazásba, amelyeket így ezentúl még egyszerűbben, az alkalmazásba regisztrált bankkártyájával gyorsan ki tud fizetni.

Érdeklődjön a szolgáltatókról a Díjnet oldalán: www.dijnet.hu

Kattintson, és ismerje meg részletesen az iCsekk alkalmazást!