Fizessen egyszerűen, biztonságosan – a mobiljával!

Ugye, mindig Önnél van a mobilja? Tudta, hogy akár a telefonját is használhatja egy érintéssel való fizetésre az üzletekben? Fizessen mobiljával gyorsan, kényelmesen és biztonságosan az egy érintéssel működő termináloknál, így a bankkártyáját akár otthon is hagyhatja.

A mobilfizetés előnyei

Ma már szinte mindenféle vásárlási és fizetési feladatot megoldhatunk mobilunk segítségével.

A digitális fejlődés a vásárlási lehetőségeinket is kibővítette és kényelmesebbé is tette. Míg korábban csak információszerzésre használtuk az internetet a vásárlások előtt, később már számítógépről online is rendelhettünk. Ma már egyre több tranzakció fut végig teljes egészében mobilon – a Masterpass digitális tárca alkalmazásoknak köszönhetően.

A mobileszközbe digitalizált bankkártya számos helyzetben megkönnyíti az életünket, szinte mindenfajta fizetést megoldhatunk vele. Használhatjuk bolti mobilfizetésre - akár egy érintéssel, vagy online mobilfizetésre, de közüzemi számlát is kiegyenlítheti okostelefonja segítségével.

A mobilfizetés biztonságos

Az üzletekben elérhető mobilfizetés egyszerű: a telefonunkat érintjük a terminálhoz, ugyanúgy, mint az egy érintéssel működő bankkártyánkat. Ez a megoldás ugyanolyan biztonságos, mintha a bankkártyánkkal fizetnénk, sőt, további biztonsági megoldások is alkalmazhatók.

Az okostelefon nem tárolja fizikai kártyaadatokat, a kártyánkon lévő kártyaszám helyett egy virtuális kártyaszámmal történik a fizetési művelet. Ha pedig bármilyen rendellenes fizetést érzékelünk, a már megszokott módon le tudjuk tiltani a bankkártyát a bankunknál.

Távoli mobilfizetés

A Masterpass-képes mobilalkalmazások az internetes vásárlások során teszik gyorsabbá és egyszerűbbé a fizetést. A fizetés elindításához a webáruházban csupán a telefonszámát kell megadnia, és a tranzakciót a mobilján engedélyezheti.

Sőt, a közüzemi számlákat is ugyanilyen könnyen befizethetjük iCsekk alkalmazással, a postai csekken lévő QR kód lefotózásával. 

Mobilfizetésre képes alkalmazások

Mi szükséges ahhoz, hogy mobillal fizethessünk az üzletekben?

Az egyérintéses mobilfizetéshez legalább 4.4-es verziószámú Android operációs rendszerrel rendelkező, NFC képes mobilkészülék, egy mobiltárca alkalmazás és az alkalmazásba regisztrálható Mastercard® bankkártya szükséges. Az 5000 forint feletti vásárlás feltétele egy azonosító kód (a bankkártya PIN kódja vagy a mobiltárca által megadott egyéb kód) bevitele.)

Válasszon az alábbi alkalmazások közül, és többé nem kell a pénztárcáját keresgélnie. Egyszerűen, biztonságosan fizethet mobiljával - akár egy érintéssel is.

Csekkfizetés mobilalkalmazással

iCsekk alkalmazás

Az iCsekk egy innovatív mobilalkalmazás: segítségével a Díjnet partnereitől érkező, illetve iCsekk QR-kóddal ellátott közüzemi számláit egyszerűen, gyorsan és kényelmesen egyenlítheti ki a mobilján.

Tudjon meg többet