Google Pay

2020. november 17-től Magyarországon is elérhető a Google Pay!

 

Mi az a Google Pay?

A Google Pay az arra alkalmas Android-eszközzel rendelkező felhasználók számára nyújt biztonságos, gyors és kényelmes vásárlást, legyen szó internetes vásárlásról, vagy a bankkártyák kapcsán is ismert érintésmentes fizetésekről az üzletekben.

A szolgáltatás használata során a telefonoddal fizethetsz bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, legyen szó akár üzletekről, akár tömegközlekedésről. Ehhez pedig sem a Google Payt, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitnod, és internetkapcsolatra sincs szükség. Anélkül, hogy elő kellene keresned a pénztárcád, az amúgy is a kezedben lévő eszközzel fizethetsz. Ehhez a POS terminált sem szükséges használnod – még a 15.000 forintos összeghatár felett sem –, elég, ha közvetlenül a fizetés előtt feloldod a telefonod.

 

Milyen kártyákkal használhatom?

A Google Pay Magyarországon induláskor a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatók Mastercard kártyáival érhető el.

 

Hogyan állíthatom be?

Ha a most csatlakozó bankok Androidos felhasználója vagy, néhány egyszerű lépéssel a Google Pay összes előnyéhez hozzáférhetsz:

  1. Nyisd kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazását.
  2. Jelöld ki a használni kívánt Mastercard kártyát.
  3. Válaszd a „Hozzáadás a Google Payhez” opciót.

 

A már megszokott adatbiztonság

A kényelem mellett a Mastercard tokenizációs technológiájának köszönhetően a Mastercard kártya és a Google Pay összekapcsolása további biztonságot is jelent. A Mastercard megoldása úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett „tokennel”, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel. Ennek a minden fizetésnél dinamikusan változó komponensnek köszönhetően a tokenizáció biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, ezáltal csökkentve a digitális fizetésekkel kapcsolatos visszaéléseket. Tehát amikor a mobilod használod egy tranzakció során, akkor a token, és nem a valódi kártya száma vesz részt a tranzakcióban. Legyen szó akár a vásárlókról, akár a kereskedőkről, a Google Pay Mastercarddal történő használata a már megszokott fizikai kártyás fizetések valamennyi előnyét és biztonságát magában foglalja.