MobilTárca

Ugye, mindig nálad van a mobilod? Használd egy érintéssel működő pénztárcaként a mobiltárca alkalmazásokkal és az OTP Mastercard Mobil egyérintéses bankkártyával!

Fizess vele a pénztáraknál, Telekom Mobiltárca esetén gyűjtsd SuperShop hűségpontjaidat, tárold el belépőjegyeidet: egyetlen érintéssel!

A Telekom MobilTárca és a Vodafone Wallet olyan alkalmazások, amelyekkel virtuális formában, arra alkalmas mobilodban tárolhatod OTP Mastercard Mobil PayPass egyérintéses bankkártyádat. Így egyszerűen, biztonságosan - az NFC technológia segítségével - egyetlen érintéssel fizethetsz az arra alkalmas elfogadóhelyek pénztárainál. 5000 Ft fölötti összeg esetén a bankkártyához tartozó PIN kódot meg kell adni a banki terminálon. Sőt, Telekom MobilTárca esetén ugyanígy gyűjtheted SuperShop hűségpontjaidat, illetve letöltheted a www.jegy.hu vagy a www.maesteszinhaz.hu weboldalakon online vásárolt koncert- és színházjegyeidet is, és az előadásra így egyszerűen, a MobilTárcában tárolt jegyek egy érintéssel történő érvényesítésével juthatsz be.

Hogyan zajlik a mobiltárcával történő fizetés?


Ugyanúgy működik, mint az egy érintéssel történő Mastercard vagy Maestro kártyás vásárlás:

  1. A fizetési folyamat kezdetét a terminál csippantással jelzi.
  2. A csippantás után a mobilod a terminálhoz érinted, így a tranzakció akár egy mozdulattal elvégezhető. 
  3. A sikeres fizetést a terminál újabb csippantása jelzi, ekkor elveheted telefonodat a terminál elől.
  4. 5000 Ft-os vagy az alatti vásárlás esetén nincs szükség PIN kód megadására.
  5. 5000 Ft feletti vásárlások esetén a PIN kódot hagyományos módon, a terminálon kell a megadnod.
  6. A fizetésről a vásárló nyugtát, illetve számlát kap, a kártyás fizetési bizonylatból csak a vásárló kérésére kell második példányt nyomtatni.

A mobiltárcát valamennyi - egy érintéssel is működő - kártya-elfogadóhelyen lehet használni, ahol feltüntették a Mastercard és Maestro logót.

Hogyan lehet saját mobiltárcád?


1. Ha betöltötted a 18. életéved.

2. Nézd meg a telefonod alkalmas-e a valamelyik mobiltárca-alkalmazás használatára?

https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/kapcsolodo-szolgaltatasok/mobilvasarlas

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vodafone.mwallet

3. Ellenőrizd, hogy megfelelő operációs rendszer van-e a mobilodon!

A Telekom MobilTárca alkalmazáshoz Android 4.2 vagy újabb verziójú operációs rendszernek kell lennie a mobilodon, a Vodafone Wallet alkalmazás 2.3-as vagy annál frissebb Android verzióval vehető igénybe.

4. Megfelelő bankszámlád és bankkártyád van?

Az alkalmazások használatához OTP lakossági forint alapú folyószámla/számlacsomag (kivéve Takarékbetét-számla) vagy Junior számla és lakossági forint alapú betéti kártya (kivéve: WebKÁRTYA, Mastercard egyérintéses matrica) és OTP Mastercard Mobil egyérintéses bankkártya szükséges.

5. Van Telekom vagy Vodafone előfizetésed?

Érvényes és aktív mobilhang és mobilinternet szolgáltatásra vonatkozó mobil-előfizetéssel kell rendelkezned a Telekomnál (havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető) vagy a Vodafone-nál (havidíjas számlás előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára érhető el).

6. Mobilszolgáltatódnál igényelj díjmentesen MobilTárca-képes, illetve NFC-képes SIM kártyát.

7. Töltsd le a Google Playről a Telekom MobilTárca vagy a Vodafone Wallet alkalmazást.

8. Igényeld meg virtuális bankkártyádat az OTP Direkt felületen vagy bármely OTP bankfiókban.

Mobiltárcával még gyorsabban fizethetsz

 

Próbáld ki az automatikus használatot a még gyorsabb fizetési élményért. Ebben az esetben nincs szükség a mobiltárca-alkalmazás elindítására, csak oldd fel mobiltelefonod képernyőzárát és érintsd a készüléket a terminálhoz. Az 5000 Ft feletti összegeknél a bankkártyához tartozó PIN kódot is meg kell adnod a banki terminálon.

A mobiltárcát külföldön is használhatod

 

A mobiltárcával bármely - egy érintéssel is működő - Mastercard és Maestro elfogadóhelyen fizethetsz, külföldön és belföldön egyaránt. A PIN kód nélküli, egy érintéssel működő fizetés összeghatára külföldön eltérő lehet (az európai országokban általában 20-25 euró). Töltsd le androidos telefonodra, illetve iPhone-odra a Mastercard NearBy alkalmazást!

A mobiltárca biztonságos

 

A mobiltárca a Mastercard által is elismert legmagasabb biztonsági szabványokat használja. A tárcában található bankkártyád adatait egy biztonsági chip tárolja a SIM kártyádon, ezért van szükség speciális mobiltárca SIM kártyára a használathoz. A további biztonság érdekében a mobiltárca alkalmazást egy általad megadott PIN kóddal védheted. Amennyiben a telefont és a benne lévő SIM-et elveszíted vagy ellopják, hívd a mobilszolgáltatód ügyfélszolgálatát, hogy zárolják a mobiltárcát, valamint a hívd kártyakibocsátó bankodat a kibocsátott bankkártya azonnali letiltása végett.

Hogyan működik a mobiltárca?
 

A mobiltárca megoldás alapját a NearFieldCommunication (NFC) alkalmazás képezi, amely biztonságos, vezeték nélküli adatátvitelt tesz lehetővé néhány centiméteres hatókörön belül. Az erre alkalmas SIM kártyával ellátott mobiltelefon - a terminál hatókörébe érve - a másodperc töredéke alatt kapcsolódik az elfogadóeszközhöz, amely az ügyfél azonosítását követően feldolgozza a tranzakciót.

A mobiltárca alkalmazások díjmentesek. A mobiltárcához szükséges SIM kártya cseréjét díjmentesen elvégezik a mobilszolgáltatók üzleteiben. Az alkalmazás letöltése, az aktiválási folyamat, valamint a kártyák/jegyek letöltése adatforgalommal jár, melynek díja a választott díjcsomag vagy adatdíjcsomag függvénye. Bankkártyával történő fizetéskor, hűségkártya használatakor vagy előadásra történő beléptetés esetén nem történik adatforgalmazás. Az OTP Mastercard® Mobil egyérintéses kártyával való fizetés kártyahasználatot jelent, mely általában díjmentes. Az egyéb banki díjakról érdeklődj a kártyádat kibocsátó banknál. Telekom MobilTárca esetén az NFC jegyvásárlással kapcsolatos díjakról a www.jegy.hu oldalon tájékozódhatsz.

 

A Magyarországon elérhető mobiltárca-alkalmazások

Telekom MobilTárca

Hogyan lehet Telekom MobilTárcád?

A fent leírtak szerint igényelj Telekom mobil-előfizetésedhez és OTP folyószámládhoz díjmentesen a OTP Mastercard Mobil egyérintéses kártyát, hogy MobilTárca-képes mobiltelefonod segítségével mobil-érintéssel fizethess a 18 ezer magyarországi vagy az 1,6 millió külföldi - egy érintéssel is működő - Mastercard és Maestro elfogadóhely bármelyikén!  Az alkalmazás használatához SIM-kártya csere lehet szükséges, amit a Telekom üzletekben igényelhetsz díjmentesen. A Telekom MobilTárca alkalmazás jelenleg androidos mobiltelefonokra tölthető le a Google Play Store-ból az Android 4.2 vagy újabb verziójú operációs rendszerhez. Részletek

Használd hűségpontgyűjtésre is!

Igényelj NFC SuperShop kártyát, hogy mobillal gyűjthesd és válthasd be SuperShop-pontjaidat a megjelölt SuperShop-elfogadóhelyeken.
Részletek

Színház- és koncertjegyek érvényesítésére

Vásárolj NFC jegyeket a www.jegy.hu vagy a www.maesteszinhaz.hu weboldalakon megjelölt előadásokra, és töltsd le a jegyeket a MobilTárcába! Részletek

Vodafone Wallet

Hogyan lehet Vodafone Walleted?

Vodafone Wallet képes okostelefonodhoz a fent rögzített feltételek mellett NFC-képes SIM kártyát igényelhetsz díjmentesen a Vodafone üzletekben. Vodafone Walleted segítségével mobil-érintéssel fizethetsz a 18 ezer magyarországi vagy az 1,6 millió külföldi - egy érintéssel is működő - Mastercard és Maestro elfogadóhely bármelyikén! Az alkalmazás használatához SIM-kártya csere lehet szükséges, amit a Vodafone üzletekben igényelhetsz. A Vodafone Wallet alkalmazás jelenleg androidos mobiltelefonokra tölthető le a Google Play Store-ból az Android 2.3 vagy újabb verziójú operációs rendszerhez. Részletek