A Mastercard SecureCode® fejlett biztonsági funkciókat nyújt az online vásárláshoz

Fokozott védelem a tranzakciók biztonsága érdekében

A Mastercard SecureCode a Mastercard számlájához tartozó privát kód, amely kiegészítő védelmet nyújt az online vásárlások során. Ez a számkombináció vagy kód-alapú azonosító, melyet Ön a kártya regisztrálása után kap, az azonosítás egy további lépcsőjeként jelenik meg az internetes vásárlásnál, ezzel is növelve a biztonságot.

Egyszerű használat

A SecureCode a meglévő Mastercard számlájával együtt érvényes. A kód aktiválása könnyen elvégezhető, használata egyszerű. A szolgáltatás lényege, hogy a kibocsátó bank kifejezetten az online vásárláshoz használatos titkos kódot rendel a bankkártyához, amelyet a rendszer - amennyiben mind a kibocsátó, mind az elfogadó bank SecureCode-képes - minden online tranzakciónál elkér Öntől. Csak Ön és a pénzügyi intézmény tudja a kódot, a kereskedők nem láthatják azt.

Elfogadás az egész világon

122 országban több mint egymillió kereskedő támogatja a SecureCode használatával végzett tranzakciókat. Ahol a Mastercard Secure Code logót látja, ott ugyanúgy az internetes fizetésre alkalmas Maestro® kártyáját is használhatja! Keresse a logót, amikor megadja a fizetési adatait.

Figyeljen a biztonságra

Felhívjuk a figyelmét, hogy bár a Mastercard megtesz minden tőle elvárható technikai intézkedést adatainak biztonsága érdekében, azonban az adatok biztonságos forgalmát az internet technikai adottságai miatt sajnos száz százalékos mértékben nem lehet garantálni.

A fenti biztonsági intézkedések nem helyettesíthetik az Ön számítógépes rendszerének védelmét biztosító intézkedések (tűzfal, jelszó, vírusvédelem, belépési kód, titkosítás, titoktartás, egyéb rendszervédelmi intézkedések) megtételét. Győződjön meg továbbá minden esetben arról is, hogy az adott webáruház, illetve egyéb online szolgáltató, amelynél internetes tranzakciót végez, rendelkezik a szükséges biztonsági protokollokkal, valamint a megadott adatainak biztonsága érdekében a szükséges lépéseket megtette.

A Mastercard nem vállal felelősséget a fenti rendszervédelmi intézkedések megtételének elmulasztásából, illetőleg a számítástechnikai rendszer védelmét biztosító intézkedések illetéktelenek általi kijátszásából eredő visszaélésekért, továbbá olyan egyéb károkért, amelyek abból erednek, hogy a biztonságos adatforgalom feltételeit az online szolgáltató nem teremtette meg.

Szeretne többet tudni a SecureCode használatáról és előnyeiről?