Mastercard Airport Lounge

ÚJRA ELÉRHETŐ A MASTERCARD AIRPORT LOUNGE!

A kiadott kormányrendeletek és ajánlások figyelembevételével, az egészségügyi vészhelyzet enyhülésére tekintettel újra várja a Mastercard Airport Lounge a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a belépésre jogosult kártyabirtokosokat, a megszokott nyitvatartási idők szerint.

Átmenetileg az alábbi intézkedésekkel járulunk hozzá a biztonságához:

• A szokásos kínálat helyett előrecsomagolt ételekkel várjuk.

• Kézfertőtlenítőt helyeztünk el a bejárat mellett. Kérjük, használja belépéskor.

• A gyakran érintett felületeket (pl. asztalokat, kilincseket, kávégépet stb.) 2 óránként fertőtlenítjük, zárás után pedig a váró teljes területét kezeljük.

• Egy időben maximum 50 ember tartózkodhat bent a váróban. (Amennyiben a váró megtelt, a Mastercard Airport Lounge-ban érvényes belépési feltételekkel igénybe veheti a Celebi Platinum Lounge-ot.)

• Maszkot és higiéniai kéztörlőt helyezünk ki, kérjük, vigyen el belőlük egyet-egyet magával az útra.

• A minimum 1.5 m távolságtartás megkönnyítéséhez jelöljük az igénybe vehető ülőhelyeket.


A Mastercard világszerte elérhető Lounge Key hálózatába tartozó repülőtéri várók elérhetősége változó, ezek újranyitása folyamatos. Aktuális információt az adott repülőtéren, a helyszínen kaphat.

A bécsi reptéren található SKY Lounge 2020. július 1-től nyitja meg újra kapuit vendégei előtt, mindennap 05:00 és 20:00 közötti nyitvatartással. A bécsi JET Lounge és az AIR Lounge továbbra is zárva tartanak.

Köszönjük az eddigi megértését, és továbbra is tájékoztatjuk a fejleményekről!

Prémium szolgáltatásokkal várja Önt a Mastercard Airport Lounge a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!

Magyarországon kibocsátott, lakossági prémium Mastercard kártyájával Ön kellemes környezetben, nyugodt körülmények között töltheti a repülés előtti perceket a Mastercard Airport Lounge-ban, amelyet a SkyCourt terminál emeletén, a SkyCourt váró mellett talál. Válogasson étel- és italkínálatunkból, vegye igénybe az ingyenes wifit, a dolgozósarkot, vagy dőljön hátra, és olvasgasson az újságokból, magazinokból!

Exkluzív váróterem prémium szolgáltatásokkal 160 négyzetméteren!


• Modern elegancia
• Térítésmentes fogyasztás bővített étel- és italkínálatunkból
• Dolgozósarok, újságok, ingyenes internethasználat

Nyitva tartás minden nap: 5:00 – 19:30

Fedezze fel a világ legnépszerűbb digitális kiadványait díjmentesen a Mastercard Airport Lounge-ban!

A helyszínen ingyenesen letöltheti a PressReader alkalmazást, amely több ezer nemzetközi újságot és magazint kínál digitális formában.

Hogyan juthat hozzá a kiadványokhoz?

  1. Kapcsolódjon a Lounge mastercard-wifi hálózatához.
  2. Töltse le a PressReader alkalmazást iOS-re és iPad OS-re vagy Adroidra.
  3. Élvezze az ingyenes hozzáférést több ezer újsághoz és magazinhoz.
  4. Mentese el kedvenceit, hogy offline is olvashasson a repülőútja során.

Töltse le és olvassa a 7000+ újságot és magazint repülés előtt és közben is!

Milyen prémium kártyával léphet be?

Arany/Gold és World kártyabirtokosok

Belépődíj a kártyabirtokos számára a belépés alkalmanként 2500 Ft.

Platinum és World Elite kártyabirtokosok

A kártyabirtokos számára a belépés ingyenes.

A belépést bármely, Magyarország területén kibocsátott, lakossági prémium Mastercard kártyája (Gold/Arany, Platinum, World, World Elite) és aznapra érvényes beszállókártyája biztosítja, amelyeket, kérjük, a belépéskor mutasson fel.

A külföldi Mastercard Black vagy Mastercard World Elite kártyás utasok térítésmentesen vehetik igénybe a Mastercard Airport Lounge szolgáltatásait. A külföldi kártyás utas nem jogosult vendégeket a Mastercard Airport Lounge területére bevinni.

Indulás előtt, kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy prémium Mastercard kártyája Önnél van! Kártyáját mindenképpen érdemes magával vinnie, hiszen végig hasznos útitársa lehet utazása során.

Hogyan léphetnek be az Önnel együtt utazó vendégek?

Ha Önnek lakossági Gold/Arany Mastercard és World Mastercard kártyája van:

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Gold/Arany Mastercard és World Mastercard kártyák birtokosai 5000 Ft/fő díj ellenében max. 1 fő vendéget vihetnek be magukkal. 2 éven felüli gyermekei számára a belépődíj 5000 Ft/gyermek, létszámtól függetlenül. A kártyabirtokos díjmentesen viheti be magával saját 2 év alatti gyermekeit.

A vendégek után fizetendő díjat a helyszínen, kizárólag bankkártyával egyenlítheti ki.

Ha Önnek lakossági Platinum és World Elite Mastercard kártyája van:

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Platinum és World Elite Mastercard kártyák birtokosai díjmentesen vihetnek be magukkal egy vendéget, és rajta kívül saját, 18 év alatti gyermekeiket. A kártyabirtokos kíséretében érkező többi vendég 5000 Ft/fő díj ellenében léphet be.

Általános Szerződési Feltételek

Az alábbi gombra kattintva letöltheti a Mastercard Airport Lounge használatára vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket.

Budapest Airport Gyorsító Sáv (Fast Track Security Lane) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Utazzon még kényelmesebben! Prémium Mastercard kártyájával Ön igénybe veheti a Budapest Airport Gyorsító Sávját, így gyorsabban juthat el a biztonsági ellenőrzéshez.

A budapesti Repülőtér 2-es terminálján lévő úgynevezett biztonsági gyorsítósáv (Fast Track Security Lane) szolgáltatást a prémium Mastercard kártyabirtokosok az alábbi feltételekkel vehetik igénybe:

Arany/Gold és World kártyabirtokosok

A kártyabirtokos számára ingyenes.

Belépés kísérők számára:

  • A kísérők számára az automatából* váltható jegy, az aktuálisan érvényben lévő áron.
  • 2 éven aluli gyermekei ingyenesen léphetnek be.

Platinum és World Elite kártyabirtokosok

A kártyabirtokos számára ingyenes.

Belépés kísérők számára:

  • 1 fő számára ingyenes, további kísérők számára az automatából* váltható jegy.
  • 18 éven aluli gyermekei létszámtól függetlenül ingyenesen léphetnek be Önnel.

*A kísérők számára váltható Fast Track Lane jegyek ára 1600 forint vagy 5 euró és a következő helyszíneken vásárolhatók meg: T2A és T2B indulási csarnokban elhelyezett automatánál.

A gyorsító sáv a SkyCourt terminálrész utasbiztonsági ellenőrző területein, mindkét oldalon egy-egy elkülönített folyosó, amelyben a hagyományos utasbiztonsági csatornáktól elkülönített átvizsgáló hely (röntgenberendezés, mágneskapu, utasbiztonsági ellenőrök) áll a folyosót használó légi utasok rendelkezésére.

A gyorsító sáv ugyanakkor nem jelenti a budapesti repülőtér által minden utas tekintetében egységes elvek és módszer szerinti végrehajtandó utasbiztonsági ellenőrzési eljárástól való eltérést, annak szigorúságán való bármilyen enyhítését.

A gyorsító sávot igénybe vevő légi utasok átvizsgálása érkezési sorrendben történik, az utasbiztonsági ellenőrző ponton való áthaladás időtartama a folyosót használó légi utasok aktuális számától függ.

Általános Szerződési Feltételek

Az alábbi gombra kattintva letöltheti a Budapest Airport Gyorsító Sáv használatára vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket.

Platinum és World Elite Mastercard kártyájával a Bécsi Repülőtéren

A bécsi várók elérhetősége

A bécsi reptéren található SKY Lounge 2020. július 1-től nyitja meg újra kapuit vendégei előtt, mindennap 05:00 és 20:00 közötti nyitvatartással. A bécsi JET Lounge és az AIR Lounge továbbra is zárva tartanak.

Figyelem! Felújítási munkálatok miatt változtak a reptéri várók elérhetőségei!

Szeretnénk Önt arról tájékoztatni, hogy a Bécsi Nemzetközi Repülőtér AIR Lounge és JET Lounge várótermeinek elérhetősége 2018. szeptemberétől kezdődően átmenetileg megváltozik a 2-es terminálon zajló felújítási munkálatok miatt. A 2-es terminál várhatóan 2020-ra elkészülő új várói 2500 négyzetméteres területen fogadják majd az utasokat, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a kifutópályákra.

A felújítás ideje alatt Ön járatától függően a következő helyszíneken veheti igénybe a lounge várókat Platinum és World Elite Mastercard kártyájával:

JET Lounge (SCH – Schengeni övezetbe induló járatok utasai részére) – JELENLEG ZÁRVA TART

A régi JET Lounge elköltözött. Az új, ideiglenes JET Lounge ideális a schengeni övezetbe induló utasok részére.

Hol található? 

A B kapunál található (lásd a mellékelt térképet), közvetlenül a West Pier biztonsági ellenőrző pont után. 

A nyitva tartási idő (05:00-22:30) és a rendelkezésre álló szolgáltatások változatlanok maradnak. 

AIR Lounge (NSCH – Nem schengeni övezetbe induló járatok utasai részére) – a korábbi JET Lounge helyett – JELENLEG ZÁRVA TART

A nem schengeni övezetbe induló járatok utasait a JET Lounge helyett a felújítás ideje alatt az új, nagyobb területen elhelyezett AIR Lounge váró fogadja.

Hol található?  

A nem schengeni övezetbe induló járatok utasai az útlevél-ellenőrzés után az East Pier ellenőrzőpont mellett található AIR Lounge váróban várakozhatnak járatukra (lásd a mellékelt térképet). A nyitva tartási idő (05: 00-24:00) és a rendelkezésre álló szolgáltatások változatlanok maradnak.

Kérjük, előzetesen mindig ellenőrizze, hogy az Ön járata melyik terminálról és melyik kaputól indul.

A SKY Lounge változatlan helyen várja az utasokat:

SKY Lounge Schengen 

Ideális az F vagy a G kaputól induló járatok utasai számára. 

Hol található? 

A 3-as terminálnál, a második szinten, a biztonsági ellenőrző pont után balra. Lifttel és mozgólépcsővel is megközelíthető.

SKY Lounge Non-Schengen – JELENLEG ZÁRVA TART

Ideális a G kaputól (a schengeni övezeten kívülre) induló járatok utasai számára

Hol található? 

A 3-as terminálnál, a biztonsági ellenőrző pont után balra, a második szinten. Lifttel és mozgólépcsővel is megközelíthető.

 

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az utazás a felújítás ideje alatt is kellemes legyen, az esetleges változásokról pedig időben értesítjük Önöket.

Köszönjük megértésüket, és a továbbiakban is szeretettel várjuk Önt a Bécsi Nemzetközi Repülőtéren!

Hol találja a várókat?

A Bécsi Nemzetközi Repülőtér AIR Lounge, SKY Lounge és JET Lounge várójában exkluzív szolgáltatásokkal várják Önt:


• hideg és meleg büfé;
• alkoholmentes és alkoholtartalmú italok;
• aktuális járatinformációk;
• nemzetközi újságok és magazinok;
• üzleti zóna számítógépes kapcsolattal;
• pihenősarok dönthető fotelekkel;
• ingyenes wifi;
• zuhanyzók;
• légkondicionált környezet;
• külön dohányzó helyiség;
• akadálymentes megközelítés és mosdó;
• pelenkázóasztal.

Milyen prémium kártyával léphet be a bécsi várókba?

A Platinum és World Elite Mastercard kártyabirtokosok díjmentesen léphetnek be a Bécsi Repülőtéren az AIR Lounge, a SKY Lounge és a JET Lounge várókba, sőt, díjmentesen meghívhatnak egy vendéget is!

A Platinum és World Elite Mastercard kártyabirtokos kíséretében érkező többi kísérő 23,9 euró/fő díj ellenében léphet be. (A repülőtéri várókba a bécsi repülőtér által meghatározott általános díjszabás nem Platinum és World Elite Mastercard kártyabirtokosoknak a következő: a teljes árú, 3 órára időtartamra érvényes belépő 33 euró/fő felnőttek és 19 euró/fő 14 év alatti gyermekek számára. 3 év alatt szülői kísérettel a belépés díjmentes.)

A szolgáltatásokat regisztráció nélkül igénybe veheti, belépéskor csupán Platinum vagy World Elite Mastercard kártyáját és az adott napra érvényes beszállókártyáját kell felmutatnia.

Gyakori kérdések

Válasszon kategóriát

Milyen prémium kártyával lehet díjmentesen belépni a Mastercard Airport Lounge-ba?

A díjmentes belépést bármely, Magyarország területén kibocsátott, lakossági Platinum és World Elite Mastercard kártyája és aznapra érvényes beszállókártyája biztosítja, amelyeket, kérjük, a belépéskor mutasson fel.

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Gold/Arany és World Mastercard kártyájával a belépés díja 2500 Ft.

Indulás előtt, kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy prémium Mastercard kártyája Önnél van!

Gold/Arany vagy World Mastercard kártyám van, milyen feltételekkel léphetek be vele a Lounge-ba?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Gold/Arany és World Mastercard kártyájával 2020. január 1-jétől csak térítés ellenében veheti igénybe a várót. A belépés díja 2500 Ft.

Külföldön kibocsátott lakossági prémium Mastercard kártyám van, milyen feltételekkel léphetek be?

A saját névre szóló, érvényes Mastercard Black vagy Mastercard World Elite külföldi kártyás utasok térítésmentesen vehetik igénybe a Mastercard Airport Lounge szolgáltatásait. A külföldi kártyás utas nem jogosult vendégeket a Mastercard Airport Lounge területére bevinni.

Igényeltem már prémium kártyát, de erről csak az igazolásom (aláírt szerződés, egyéb dokumentum) áll rendelkezésemre, ezzel beléphetek a váróba?

A váróba történő belépéshez két terminálon rögzítjük az adatokat, az egyik terminálon magát a bankkártyát húzzuk át, melynek számát ellenőrzi a rendszer, ez alapján léphet be az utas, vagy sem. A másik terminálon pedig a beszállókártyát rögzítjük. Így ha az igénylés már elindult, de a fizikai kártya nincs az utas kezében, úgy nem tudunk belépési jogosultságot biztosítani, mert nem tudjuk rögzíteni a belépést.

Nincs elérhető GYIK
Lakossági Platinum Mastercard kártyám van, ki jöhet velem díjmentesen a Lounge-ba?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Platinum Mastercard kártyák birtokosai díjmentesen vihetnek be magukkal egy vendéget, és rajta kívül saját, 18 év alatti gyermekeiket.

A kártyabirtokos kíséretében érkező többi vendég 5000 Ft/fő díj ellenében léphet be.

Lakossági World Elite Mastercard kártyám van, ki jöhet velem díjmentesen a Lounge-ba?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági World Elite Mastercard kártyák birtokosai díjmentesen vihetnek be magukkal egy vendéget, és rajta kívül saját, 18 év alatti gyermekeiket.

A kártyabirtokos kíséretében érkező többi vendég 5000 Ft/fő díj ellenében léphet be.

Lakossági Gold/Arany Mastercard kártyám van, hány vendéget vihetek be a Lounge-ba és mennyiért?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Gold/Arany Mastercard kártyák birtokosai 5000 Ft/fő díj ellenében vihetnek be magukkal egy vendéget. Ezen felül bevihetik saját, 2 év feletti gyermekeiket is, 5000 Ft/gyermek díj ellenében. A kártyabirtokos díjmentesen viheti be magával saját 2 év alatti gyermekeit.

Lakossági World Mastercard kártyám van, hány vendéget vihetek be a Lounge-ba és mennyiért?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági World Mastercard kártyák birtokosai 5000 Ft/fő díj ellenében vihetnek be magukkal egy vendéget. Ezen felül bevihetik saját, 2 év feletti gyermekeiket is, 5000 Ft/gyermek díj ellenében. A kártyabirtokos díjmentesen viheti be magával saját 2 év alatti gyermekeit.

Nincs elérhető GYIK
Lakossági Platinum Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 18 év alatti saját gyermekeit díjmentesen viheti be magával.

Lakossági World Elite Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 18 év alatti saját gyermekeit díjmentesen viheti be magával.

Lakossági Gold/Arany Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 2 év feletti saját gyermekeit 5000 Ft/gyermek díj ellenében, 2 év alatti saját gyermekét pedig díjmentesen viheti be magával.

Lakossági World Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 2 év feletti saját gyermekeit 5000 Ft/gyermek díj ellenében, 2 év alatti saját gyermekét pedig díjmentesen viheti be magával.

Gyermekem elmúlt már 2 éves, de még nincs 18 éves, beléphet ingyenesen?

Platinum és World Elite Mastercard kártyával ingyen beviheti 18 év alatti gyermekeit. Arany/Gold Mastercard kártyával pedig az 1 fő vendégen kívül gyermekenként 5000 Ft/fő áron viheti be a saját 2 és 18 év közötti gyerekeit.

Nincs elérhető GYIK
Nincs elérhető GYIK