Mastercard Airport Lounge

FONTOS TÁJÉKOZTATÁS PRÉMIUM MASTERCARD® KÁRTYABIRTOKOSOKNAK

A kiadott kormányrendeletekkel és ajánlásokkal összhangban – de mindenekelőtt kártyabirtokosaink, illetve személyzetünk biztonsága és egészsége érdekében – az alábbi prémium Mastercard várók további rendelkezésig átmenetileg zárva tartanak:

- Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - Mastercard Airport Lounge
- Papp László Budapest Sportaréna - Mastercard Prémium Lounge
- Bécsi repülőtér várói (JET Lounge, AIR Lounge és SKY Lounge-ok)

Továbbra is használhatja prémium Mastercard kártyájával a Budapest Airport Gyorsító Sávot, de kérjük, ügyeljen rá, hogy tartsa más utazóktól a hatóságok által kért távolságot.

A LoungeKey globális hálózatába tartozó repülőtéri várók elérhetősége folyamatosan változik, számos váró zárva tart. Aktuális információt az adott repülőtéren, a helyszínen kaphat.

Elnézését kérjük az esetleges kellemetlenségekért, és bízunk megértésében a nehéz időszakra való tekintettel.

Friss információkért kövesse a Mastercard Magyarország Facebook oldalát.

Budapest Airport Gyorsító Sáv (Fast Track Security Lane) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Utazzon még kényelmesebben! Prémium Mastercard kártyájával Ön igénybe veheti a Budapest Airport Gyorsító Sávját, így gyorsabban juthat el a biztonsági ellenőrzéshez.

A budapesti Repülőtér 2-es terminálján lévő úgynevezett biztonsági gyorsítósáv (Fast Track Security Lane) szolgáltatást a prémium Mastercard kártyabirtokosok az alábbi feltételekkel vehetik igénybe:

Arany/Gold és World kártyabirtokosok

A kártyabirtokos számára ingyenes.

Belépés kísérők számára:

  • A kísérők számára az automatából* váltható jegy, az aktuálisan érvényben lévő áron.
  • 2 éven aluli gyermekei ingyenesen léphetnek be.

Platinum és World Elite kártyabirtokosok

A kártyabirtokos számára ingyenes.

Belépés kísérők számára:

  • 1 fő számára ingyenes, további kísérők számára az automatából* váltható jegy.
  • 18 éven aluli gyermekei létszámtól függetlenül ingyenesen léphetnek be Önnel.

*A kísérők számára váltható Fast Track Lane jegyek ára 1600 forint vagy 5 euró és a következő helyszíneken vásárolhatók meg: T2A és T2B indulási csarnokban elhelyezett automatánál.

A gyorsító sáv a SkyCourt terminálrész utasbiztonsági ellenőrző területein, mindkét oldalon egy-egy elkülönített folyosó, amelyben a hagyományos utasbiztonsági csatornáktól elkülönített átvizsgáló hely (röntgenberendezés, mágneskapu, utasbiztonsági ellenőrök) áll a folyosót használó légi utasok rendelkezésére.

A gyorsító sáv ugyanakkor nem jelenti a budapesti repülőtér által minden utas tekintetében egységes elvek és módszer szerinti végrehajtandó utasbiztonsági ellenőrzési eljárástól való eltérést, annak szigorúságán való bármilyen enyhítését.

A gyorsító sávot igénybe vevő légi utasok átvizsgálása érkezési sorrendben történik, az utasbiztonsági ellenőrző ponton való áthaladás időtartama a folyosót használó légi utasok aktuális számától függ.

Általános Szerződési Feltételek

Az alábbi gombra kattintva letöltheti a Budapest Airport Gyorsító Sáv használatára vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket.

Gyakori kérdések

Válasszon kategóriát

Milyen prémium kártyával lehet díjmentesen belépni a Mastercard Airport Lounge-ba?

A díjmentes belépést bármely, Magyarország területén kibocsátott, lakossági Platinum és World Elite Mastercard kártyája és aznapra érvényes beszállókártyája biztosítja, amelyeket, kérjük, a belépéskor mutasson fel.

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Gold/Arany és World Mastercard kártyájával a belépés díja 2500 Ft.

Indulás előtt, kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy prémium Mastercard kártyája Önnél van!

Gold/Arany vagy World Mastercard kártyám van, milyen feltételekkel léphetek be vele a Lounge-ba?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Gold/Arany és World Mastercard kártyájával 2020. január 1-jétől csak térítés ellenében veheti igénybe a várót. A belépés díja 2500 Ft.

Külföldön kibocsátott lakossági prémium Mastercard kártyám van, milyen feltételekkel léphetek be?

A saját névre szóló, érvényes Mastercard Black vagy Mastercard World Elite külföldi kártyás utasok térítésmentesen vehetik igénybe a Mastercard Airport Lounge szolgáltatásait. A külföldi kártyás utas nem jogosult vendégeket a Mastercard Airport Lounge területére bevinni.

Igényeltem már prémium kártyát, de erről csak az igazolásom (aláírt szerződés, egyéb dokumentum) áll rendelkezésemre, ezzel beléphetek a váróba?

A váróba történő belépéshez két terminálon rögzítjük az adatokat, az egyik terminálon magát a bankkártyát húzzuk át, melynek számát ellenőrzi a rendszer, ez alapján léphet be az utas, vagy sem. A másik terminálon pedig a beszállókártyát rögzítjük. Így ha az igénylés már elindult, de a fizikai kártya nincs az utas kezében, úgy nem tudunk belépési jogosultságot biztosítani, mert nem tudjuk rögzíteni a belépést.

Nincs elérhető GYIK
Lakossági Platinum Mastercard kártyám van, ki jöhet velem díjmentesen a Lounge-ba?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Platinum Mastercard kártyák birtokosai díjmentesen vihetnek be magukkal egy vendéget, és rajta kívül saját, 18 év alatti gyermekeiket.

A kártyabirtokos kíséretében érkező többi vendég 5000 Ft/fő díj ellenében léphet be.

Lakossági World Elite Mastercard kártyám van, ki jöhet velem díjmentesen a Lounge-ba?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági World Elite Mastercard kártyák birtokosai díjmentesen vihetnek be magukkal egy vendéget, és rajta kívül saját, 18 év alatti gyermekeiket.

A kártyabirtokos kíséretében érkező többi vendég 5000 Ft/fő díj ellenében léphet be.

Lakossági Gold/Arany Mastercard kártyám van, hány vendéget vihetek be a Lounge-ba és mennyiért?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági Gold/Arany Mastercard kártyák birtokosai 5000 Ft/fő díj ellenében vihetnek be magukkal egy vendéget. Ezen felül bevihetik saját, 2 év feletti gyermekeiket is, 5000 Ft/gyermek díj ellenében. A kártyabirtokos díjmentesen viheti be magával saját 2 év alatti gyermekeit.

Lakossági World Mastercard kártyám van, hány vendéget vihetek be a Lounge-ba és mennyiért?

A Magyarország területén kibocsátott, lakossági World Mastercard kártyák birtokosai 5000 Ft/fő díj ellenében vihetnek be magukkal egy vendéget. Ezen felül bevihetik saját, 2 év feletti gyermekeiket is, 5000 Ft/gyermek díj ellenében. A kártyabirtokos díjmentesen viheti be magával saját 2 év alatti gyermekeit.

Nincs elérhető GYIK
Lakossági Platinum Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 18 év alatti saját gyermekeit díjmentesen viheti be magával.

Lakossági World Elite Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 18 év alatti saját gyermekeit díjmentesen viheti be magával.

Lakossági Gold/Arany Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 2 év feletti saját gyermekeit 5000 Ft/gyermek díj ellenében, 2 év alatti saját gyermekét pedig díjmentesen viheti be magával.

Lakossági World Mastercard kártyám van, bevihetem a gyermekeimet a Lounge-ba?

Igen, 2 év feletti saját gyermekeit 5000 Ft/gyermek díj ellenében, 2 év alatti saját gyermekét pedig díjmentesen viheti be magával.

Gyermekem elmúlt már 2 éves, de még nincs 18 éves, beléphet ingyenesen?

Platinum és World Elite Mastercard kártyával ingyen beviheti 18 év alatti gyermekeit. Arany/Gold Mastercard kártyával pedig az 1 fő vendégen kívül gyermekenként 5000 Ft/fő áron viheti be a saját 2 és 18 év közötti gyerekeit.

Nincs elérhető GYIK
Nincs elérhető GYIK