Minden Mastercard® kártyás vásárlás után egy afrikai gyermek egyszeri iskolai étkezését biztosítjuk.

A Mastercard 2012 óta működik együtt az ENSZ Élelmezési Világprogramjával (WFP), és innovatív megoldásokkal segít létrehozni egy olyan világot, amelyben nincs éhezés.

A WFP – a Mastercard támogatásával – kelet-afrikai iskolás gyermekek ezreinek biztosít tápláló ételeket. Sok fejlődő országban csak az iskolai étkezés során jutnak a gyermekek rendszeres, tápláló ételhez, amely elég energiát és erőt képes biztosítani számukra, hogy iskolába járhassanak, és a tanulásra összpontosíthassanak.

Az Önhöz hasonló kártyabirtokosok támogatásának köszönhetően a Mastercard 2016 óta több mint 7,5 millió étkezést adományozott rászoruló iskolás gyermekek részére Ruandában. Az ételeket helyben termelt hozzávalókból készítik, így Ön a Mastercard kártyás vásárlásokkal amellett, hogy segít a gyermekek étkezését biztosítani, a helyi családi gazdaságok működését is támogatja.

Ebben az évben a Mastercard továbbra is büszkén támogatja a WFP ruandai törekvéseit, és célja, hogy több mint 6 millió étkezést adományozzon, hogy még több gyerek részesülhessen támogatásban. 

Ön is segíthet

A Mastercard 2017. október 26. és november 23. között minden Mastercard tranzakcióval egy iskolai étkezés értékét adományozza a Világétkeztetési Program számára.*

* 2017. október 26-tól november 23-ig minden Mastercard kártyás tranzakció után egy iskolai étkezésnek megfelelő összeget (0,20 €) adományozunk az Élelmezési Világprogramnak. Az adományok végösszege 1.260.000 € értékig emelkedhet, beleértve valamennyi részt vevő országot. Az adományt a Mastercard állja, Önnek nem jelent többletköltséget. A programmal a nagyközönség a Tesco áruházakban elhelyezett információs felületeken találkozhat 2017. október 26. és november 23. között. A WFP nem támogat semmilyen terméket vagy szolgáltatást. A fenti képen látható személy egy színész, nem a WFP támogatottja.

Szeretne többel hozzájárulni? Semmi akadálya.

Egy tányér étel költsége

A „Babszámlálás: egy tányér étel valódi költsége világszerte” című legújabb tanulmányban, amelynek elkészítését a Mastercard támogatta, a WFP szakértői kiszámolták egy tányér egyszerű étel relatív költségét 33 fejlődő ország lakossága esetében. Míg egy New Yorkban élő személy mindössze 1,2 dollárt költ egy tányér egyszerű étel hozzávalóira, ami a napi jövedelmének 0,6%-a, egy Dél-Szudánban élőnek ugyanerre az ételre a napi jövedelmének 155%-át kellene elköltenie. Mintha egy New York-inak 321,7 dollárt kellene fizetnie egy adag babos rizsért! Sok oka van annak, hogy ugyanaz az étel miért kerül az egyik országban egynapi bérbe, egy másik országban pedig némi aprópénzbe: valamilyen konfliktus, gazdasági válság, klímaváltozás stb. Ha még több információt szeretne, kattintson ide: wfp.org/plateoffood