Mastercard Részletfizetés

Mastercard a részletfizetésben

A Mastercard Részletfizetés olyan innovatív vásárlási szolgáltatás, amellyel a bankkártyabirtokosok átláthatóbb módon fizethetnek, miközben vásárlási lehetőségeik is bővülnek.

Rugalmasság, kényelem, kontroll

A fogyasztók egyre modernebb megoldásokat igényelnek vásárlásaikhoz és költéseikhez. Olyan rugalmas fizetési szolgáltatásokat keresnek, amelyek találkoznak az igényeikkel, miközben az anyagi forrásaik feletti kontrollt is biztosítják. Mivel pénzügyi ismereteik is egyre bővülnek, nem meglepő, hogy nagyobb biztonságra és kiszámíthatóságra törekszenek, ám egyúttal rugalmas hozzáférést is szeretnének hitelkeretükhöz a magasabb összegű vásárlások esetén.

A Mastercard Részletfizetésről

A részletfizetési szolgáltatás elsőként Cetelem Banknál vált elérhetővé, ahol most már mintegy 150 000 kártyabirtokos veheti igénybe meglévő hitelkártyájával. 2018. július 3-a óta immár az OTP Bank MasterCard hitelkártyával rendelkező ügyfelei is igénybe vehetik az azonnali részletfizetést, amennyiben a szükséges hozzájárulást bankjuknál megadják (ezt megtehetik telefonon, az OTP Direkten keresztül, illetve bármely bankfiókban).

A kártyabirtokosok a szolgáltatást biztonságosan használhatják a Mastercard hálózatában a bankjuk által kibocsátott bankkártyával. A Mastercard Részletfizetés szolgáltatást használva a vásárlók lehetőséget kapnak 20.000 forint feletti kártyás tranzakciójuk havi egyenlő részletekre történő felosztására. Vásárlásaikhoz jelenleg csak a hitelkártyák használhatóak. A kártyaterminálnál történő fizetés pillanatában dönthetik el, kívánnak-e élni a részletfizetés lehetőségével.

A részletfizetés lehetőségét a 20.000 forint feletti értékű tranzakciók esetében kínálják fel a kártyabirtokos számára a bankkártya-kibocsátó bank kondíciói alapján, amennyiben a kártyabirtokos előzetesen aktiválta a szolgáltatást. (A szolgáltatás csak belföldi és csak forintban történő vásárlás esetén vehető igénybe.)

A Mastercard nem hitelintézet, így a hitelt a kártyakibocsátó bank biztosítja a saját meghatározott feltételei és hiteldíjmutatója alapján ügyfelei részére. 

Előnyök kereskedők és elfogadók számára

Előnyök kereskedők számára

Forgalom növekedése. Több bevételre tehet szert a meglévő ügyfelek vásárlásainak bővülése, illetve új ügyfelek szerzése révén.

Zéró kockázat. A "normál" vásárláshoz hasonlóan a kereskedők egy összegben megkapják a vásárlás ellenértékét.

Könnyű használat. Nincs szükség külön hitelbírálatra, illetve a tranzakció során a POS terminál/webes felület automatikusan felajánlja a részletfizetési lehetőséget az arra szerződött kártyabirtokosok számára, a kártyakibocsátó bank kondíciói alapján.

Vásárlói elégedettség. Kutatások bizonyítják, hogy a részletekben történő fizetést számos országban kedvezően fogadták az ügyfelek.

Előnyök elfogadók számára

Új üzleti lehetőségek. A kereskedői szegmens szempontjából új lehetőség a meglévő és potenciális ügyfelek számára is.

Bevételnövekedés. A magasabb összegű kártyás fizetéseknek köszönhetően.

Zéró kockázat. A "normál" vásárláshoz hasonlóan a kereskedők egy összegben megkapják a vásárlás ellenértékét.

Az ügyfelek elégedettségének és hűségének növelése. Növekvő értékesítés és vásárlási érték, csökkenő adminisztrációs terhek és hitelkockázat.

Hogy működik a Mastercard Részletfizetés?

Mastercard Részletfizetés bolti vásárlás esetén


1. Érintse vagy helyezze bankkártyáját a terminálba, és írja be PIN-kódját.
2. A terminál 20.000 forint feletti vásárlás felett felajánlja a részletfizetés opciót.
3. Válassza ki a fizetendő részletek számát.
4. Tekintse át a visszafizetési ütemezés részleteit, a részletfizetések számát és a kártyakibocsátó bank által felszámított díjat, valamint a vásárlás teljes összegét.
5. Erősítse meg választását, és hagyja jóvá a tranzakciót.

 

Megjegyzés:

Ha a fizetési terminálon nincs aktiválva a Mastercard Részletfizetés szolgáltatás, vagy a kártyakibocsátó nem tette elérhetővé a kártyabirtokos számára a szolgáltatást, valamint, ha az összeg nem haladja meg a 20.000 forintot, akkor a Részletfizetési opció nem kerül felajánlásra a tranzakció során.

Mastercard Részletfizetés folyamat internetes vásárlások során


1. Válassza ki a terméket a kereskedő weboldalán.
2. A fizetéskor írja be Mastercard kártyája adatait (ha lehetséges, használja internetes biztonsági kódját).
Amennyiben Ön előzőleg már elmentett bankkártyával fizet, akkor a részletfizetési szolgáltatás nem minden esetben jelenik meg. Ilyenkor a kártyaadatokat "Másik kártyaként" újra meg kell adnia.
3. Válassza ki a Mastercard Részletfizetés opciót.
4. Válassza ki az Ön számára megfelelő részletfizetési tervet, amelynél láthatja a választható hónapok számát, a kamatot és/vagy egyéb költségeket, valamint a teljes visszafizetendő összeget. 
5. Erősítse meg a rendelését, mentse el vagy nyomtassa ki a tranzakció részleteit a vásárlás bizonylataként.

Még többet szeretne tudni?

Töltse le kereskedői útmutatónkat az alábbi gombra kattintva.