Tudnivalók a PCI-megfelelőségről az elfogadók (kereskedői bankok) számára

Ismerje meg a kereskedők tájékoztatásának módját

Az Ön szerepe a kereskedőkkel ápolt kapcsolatban

Elfogadóként az Ön feladata, hogy PCI-megfelelőségi programot hozzon létre. Íme néhány lépés a kereskedők aktív bevonásához:

  • Segítsen a kereskedők szintjének megállapításában a legutóbbi 52 hetes időszak Mastercard tranzakciós volumene alapján
  • Adjon határidőket a kereskedőknek a PCI ellenőrzési követelményekről szóló jelentés benyújtásához, és tájékoztassa őket, hová kell elküldeniük a kitöltött dokumentumokat.
  • Nyújtson be negyedévente kitöltött DP elfogadói igazoló és megfelelőségi űrlapot, amelyen bejelenti az 1. szintű, 2. szintű és 3. szintű kereskedők PCI-megfelelőségi állapotának előrehaladását.

A Mastercard a 4. szintű kereskedőktől nem követeli meg a PCI-megfelelőség igazolását. Az elfogadók ugyanakkor dönthetnek úgy, hogy nyomon követik a 4. szintű PCI-megfelelőség előrehaladását, és a 4. szintű kereskedőkről is küldhetnek jelentést a Mastercard felé.

 

A PCI 360 oktatási program (PCI 360)

A Mastercard ingyenes PCI 360 oktatási programjának célja, hogy segítse az elfogadó bankokat a kereskedők bevonásában és a PCI biztonsági szabványok elterjesztésében.

Oktatási anyagaink révén közvetlenül az iparági biztonsági szakértőktől tudhat meg mindent a PCI-megfelelőség követelményeiről. Emellett a webcast-adásokat is megtekintheti saját időbeosztása szerint, továbbá alkalmazottai képzéséhez is felhasználhatja az anyagokat.

További információkért látogasson el a webhelyre.