Skip to Content

Mastercard kártyád használata során védelmet élvezel a csalásokkal szemben.

Nyugodtan használhatod a kártyádat annak tudatában, hogy a Mastercard kártyát kibocsátó pénzügyi intézmény nem fog téged felelőssé tenni a „jogosulatlan tranzakciókért”. Mastercard-kártyabirtokosként rád is érvényes a „zero liability” védelem az áruházakban, telefonon, interneten, mobileszközön vagy ATM-en végzett tranzakciók esetén. Kártyabirtokosként nem vagy felelős a jogosulatlan tranzakciókért, ha:

  1. Minden észszerű intézkedést megtettél annak érdekében, hogy megelőzd kártyád elvesztését vagy ellopását; továbbá
  2. Ha azonnal bejelentetted kártyád elvesztését vagy ellopását a pénzügyi intézményednél.

Ha úgy véled, hogy a számládon jogosulatlan tranzakció történt, és megfelelsz a fenti feltételeknek, akkor nincs miért aggódnod: a Mastercard „zero liability” védelmét élvezed. A jogosulatlan tranzakciók elleni további védelmi lehetőségekről bankodnál vagy hitelszövetkezetednél érdeklődhetsz. Megjegyzés: A „zero liability” nem érvényes a következő Mastercard fizetési kártyákra: kereskedelmi kártyák, vagy nem regisztrált előre fizetett kártyák, például az ajándékkártyák.

 

Teendők

Ha kérdéseid vannak a „zero liability” védelemről, illetve ha azt gyanítod, hogy jogosulatlanul használták a kártyádat, AZONNAL fordulj a pénzügyi intézményedhez.

Érvénybelépés: 2014. október 17.

Amennyiben a vonatkozó jogszabályok nagyobb felelősséget vagy ellentmondó kötelezettségeket állapítanak meg, ezek a vonatkozó jogszabályok az irányadóak.